Nieuwe modules: Feedback en conflicthantering & Werkende ouders

26-05-2020

Er zijn twee nieuwe Mirro modules vrijgegeven in het Embloom platform. Het betreft de module Feedback en conflicthantering en de module Werkende ouders.

Feedback en conflicthantering
Deze module is bedoeld voor werknemers die meer willen leren over feedback en conflicthantering en gemotiveerd zijn om dit zelfstandig te gaan doen. De inhoud van deze module is ontwikkeld door Stichting Mirro, met betrokkenheid van experts op dit thema en ervaringsdeskundigen. Bij het ontwikkelen van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van de inzichten uit de positieve psychologie, cognitieve gedragstherapie (CGT) en mindfulness.

Onderwerpen die in de module aan bod komen, zijn:

  • Feedback geven: Feedback geven kan best spannend zijn. Daarom besluiten we (te) vaak om het maar niet te doen. Zonde eigenlijk. In deze module leert de gebruiker op een effectieve manier feedback te geven, waar de ander écht wat aan heeft.
  • Feedback ontvangen: Het ontvangen van feedback kan best confronterend zijn. Misschien krijg je het gevoel dat je niet goed genoeg bent of voel je je aangevallen. In deze module leert de gebruiker open te staan voor feedback. Door praktische tips leert de gebruiker feedback op een positieve manier te ontvangen.
  • Non-verbale communicatie: Communicatie gebeurt niet alleen via woorden. Eigenlijk gebeurt het grootste deel van communicatie non-verbaal. In deze module wordt de gebruiker bewust van de invloed van de eigen en andermans non-verbale communicatie.
  • Conflicthantering: Conflicthantering is de manier waarop je met een conflict omgaat. Je kunt op verschillende manieren op een conflict reageren. In deze module krijgt de gebruiker inzicht in conflicten en in zijn/haar persoonlijke conflictstijl. Ook krijgt de gebruiker praktische tips mee voor het hanteren en voorkomen van conflicten.

Werkende ouders
Deze module biedt werkende ouders handvatten om mentaal vitaal te blijven. Door praktische tips en oefeningen, leert de gebruiker te balanceren, zich levenslustig te voelen en wordt de veerkracht vergroot. De inhoud van deze module is ontwikkeld door experts op dit thema, met betrokkenheid van ervaringsdeskundigen. Bij het ontwikkelen van de inhoud van de module is gebruik gemaakt van inzichten uit de positieve psychologie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en mindfulness.

Onderwerpen die in de module aan bod komen, zijn:

  • Aandacht voor jezelf: Genoeg ruimte ervaren om je eigen dingen te kunnen doen, is een voorwaarde om energie op te bouwen voor verantwoordelijkheden en verplichtingen.
  • Stress & ik: Bij ieder mens komt stress op een andere manier tot uiting. De gebruiker krijgt inzicht in de eigen stresssignalen en leert om hulp te vragen wanneer dit nodig is.
  • Opladen: Tijd voor eigen ontspanning en rust zijn de voorwaarden voor geduld en humor. Dat is prettig voor jezelf en voor de mensen in je omgeving.
  • Acceptatie: Sommige dingen zijn niet te veranderen. Het is dan handiger om te kijken hoe je hiermee om kunt gaan, in plaats van je ertegen verzetten.