Digitale PROMs en PREMs

2-11-2021

De afgelopen tijd hebben we hard gewerkt om ons aanbod Patient Reported Outcome Measures (PROMs) en Patient Reported Experience Measures (PREMs) flink uit te breiden. Je kunt nu via het Embloom platform allerlei PROMs en PREMs digitaal klaarzetten voor je patiënten.

Binnen de medisch specialistische en paramedische zorg worden PROMs en PREMs gebruikt om de kwaliteit van zorg te meten. Informatie vanuit patiëntperspectief is complementair aan de traditionele klinische proces- en uitkomstmaten, zoals overleving en infecties. Samen zorgen ze voor een beter begrip van de uitkomsten en effectiviteit van gezondheidsinterventies. Patiëntgerapporteerde uitkomsten worden gemeten met behulp van PROMs. Om patiëntervaringen in kaart te brengen worden PREMs ingezet.

PROMs
PROMs gaan in op uitkomstinformatie, vanuit het perspectief van de patiënt. Er zijn generieke PROMs beschikbaar, die bij (vrijwel) alle patiëntengroepen afgenomen kunnen worden. Door het beantwoorden van een aantal vragen geeft de patiënt een algemeen beeld over de kwaliteit van leven en het functioneren. Daartegenover staan de specifieke PROMs, die speciaal ontwikkeld zijn voor een bepaalde vorm van zorg. Deze vragenlijsten richten zich op de aspecten van functioneren die heel kenmerkend zijn voor een specifieke aandoening of behandeling.

PREMs
Met behulp van PREMs worden patiëntervaringen gemeten. Deze vragenlijsten gaan in op de ervaringen van de patiënt met het hele zorgproces. Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn samenwerking, nazorg, bejegening en informatievoorziening.

Welke PROMs en PREMs zijn beschikbaar?
Binnen Embloom zijn digitale versies van zowel generieke als specifieke PROMs beschikbaar. Ook hebben we een aantal PREMs in ons aanbod. Bekijk hier het totale overzicht. Staat de PROM of PREM die jij wilt gebruiken hier niet bij? Laat het ons weten, dan kijken wij of we deze alsnog kunnen inbouwen.

Benieuwd hoe je digitale PROMs en PREMs via Embloom kunt inzetten? Vraag hier dan geheel vrijblijvend een proefaccount aan. Je kunt dan twee weken alle functionaliteit van Embloom uitproberen.

Wellicht ook interessant?