v.l.n.r. Marco Essed (CEO Embloom), Marc Prette (CEO HCI), Eric de Boer (Oprichter HCI)

Embloom bundelt krachten met Health Cloud Initiative

03-07-2024

Embloom gaat verder onder de paraplu van Health Cloud Initiative (HCI). Embloom en HCI werken al langer samen en kunnen door de krachtenbundeling hun gezamenlijk aanbod versneld innoveren en beter inspelen op de sterk groeiende vraag naar hybride en digitale zorg, om de toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg in Nederland te borgen. 

HCI biedt innovatieve softwareoplossingen voor de eerstelijnszorg, ggz en paramedische zorg. Met labels als CRS, Incura, Evry, FysioRoadmap, NICE Software, Quli en Uw Zorg Online ondersteunt HCI inmiddels 35.000 zorgverleners en 3,5 miljoen mensen. Het team bestaat uit 200 specialisten, die samen werken aan slimmere zorgoplossingen, waardoor zorgverleners en cliënten meer uit de zorg halen voor een betere kwaliteit van leven.

Marc Prette, CEO van HCI, is verheugd met de komst van Embloom: “Met Embloom realiseren we een belangrijke stap naar een toekomstvast geïntegreerd alles-in-één zorgplatform van EPD, patiëntomgeving en e-health voor zorgverlener én cliënt. Daarnaast blijft Embloom als onafhankelijke partij binnen onze groep ook investeren in optimale gegevensuitwisseling met externe zorgsystemen. Zo kunnen we met ons gezamenlijke bereik in de markt echt bijdragen aan onze missie voor beter bereikbare zorg.”

Marco Essed, CEO van Embloom, vult aan: “Met HCI delen we een groot deel van onze klanten, dus we hebben vrijwel dagelijks contact. Toen ik werd gevraagd om onderdeel te worden van HCI voelde dat als een logische vervolgstap in onze samenwerking, waar zorgverleners en cliënten veel baat bij zullen hebben. Ik kijk ernaar uit om samen verder te groeien en innoveren.”

Deze verandering heeft geen invloed op de samenwerking met klanten en partners. Ook in juridische zin verandert er niets aan gemaakte afspraken en overeenkomsten. Embloom blijft als onderdeel van de HCI-groep zelfstandig onder de eigen naam opereren en is via dezelfde kanalen bereikbaar, vanuit de vestiging in Maastricht met het huidige team van 35 medewerkers en management. Ook oprichter en directeur Marco Essed blijft aan boord en treedt toe tot de directie van HCI.