Nieuwe dagboeken: Stress-& ontspanningsdagboek, Beweegdagboek, Eet-& drinkdagboek en Slaapdagboek

28-09-2021

Digitale dagboeken brengen het leven van de cliënt op overzichtelijke wijze in kaart. Met digitale dagboeken kunnen cliënten hun emoties, gedachten of gedrag registreren om ervan te leren. Resultaten worden binnen Embloom grafisch weergegeven, waardoor verandering eenvoudig zichtbaar is. Voor ons nieuwe Leefstijlprogramma hebben we twee nieuwe dagboeken ontwikkeld: het Beweegdagboek en het Eet-& drinkdagboek. Daarnaast hebben we twee bestaande dagboeken vernieuwd: het Stress-& ontspanningsdagboek en het Slaapdagboek. Deze vier nieuwe dagboeken zijn ook los van het Leefstijlprogramma in te zetten.

Hieronder wordt elk dagboek kort beschreven.

Stress-& ontspanningsdagboek
Het stress- en ontspanningsdagboek is bedoeld om dagelijkse ontspannende en stressvolle ervaringen bij te houden, inzicht te krijgen in situaties die stress veroorzaken en na te gaan waarom er veel of weinig tijd wordt besteed aan ontspanning. Dit dagboek is opgebouwd uit de volgende onderdelen: registratie, notities, reflectie en gedragsanalyse.

Beweegdagboek
Het beweegdagboek is bedoeld om dagelijkse ervaringen met beweging en/of sport bij te houden, een beweeg-/sportactiviteit te analyseren en na te gaan waarom er veel of weinig wordt bewogen/gesport. Dit dagboek is opgebouwd uit de volgende onderdelen: registratie, notities, reflectie en gedragsanalyse.

Eet- en drinkdagboek
Het eet- en drinkdagboek is bedoeld om inzicht te krijgen in eet- en drinkgewoonten, na te gaan waarom er gezond of ongezond gegeten wordt en bewust te worden van een gezond voedingspatroon gebaseerd op de Schijf van Vijf. Dit dagboek is opgebouwd uit de volgende onderdelen: registratie, notities, reflectie en gedragsanalyse.

Slaapdagboek
Het slaapdagboek is bedoeld om nachtrust te analyseren en inzicht te krijgen in de oorzaken van slaapklachten. Op basis van gegevens over de nachtrust wordt er een slaapefficiëntiescore berekend, die weergeeft hoeveel procent van de nacht iemand heeft geslapen. Dit dagboek is opgebouwd uit de volgende onderdelen: registratie, notities, reflectie en gedragsanalyse.