Nieuwe module: Grip op coronastress

03-04-2020

Wij willen onze grote waardering uitspreken voor alle hulpverleners die in deze moeilijke tijd alles op alles zetten om de zorg voor cliënten te continueren. Veel hulpverleners zetten e-health in, om zoveel mogelijk behandelingen online voort te zetten. Onze medewerkers staan (vanuit thuis) klaar om hier zo goed mogelijk bij te ondersteunen. Samen zullen we de coronacrisis overwinnen!

Vandaag hebben wij de Mirro Coronamodule op ons platform vrijgegeven. Het doel van deze module is om mensen op verschillende gebieden te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Onderwerpen die in de module aan bod komen zijn:

  • Hoe gaat het met je?: We besteden aandacht aan hoe het op dit moment met jou gaat, waar je behoefte aan hebt en hoe jij om kunt gaan met negatieve gevoelens.
  • Positiviteit: Wat kan je op dit moment wél doen? En wie of wat waardeer jij? Waardering voelen, kan je beschermen tegen gevoelens van angst en somberheid.
  • Thuis werken en studeren: Opeens thuis werken of studeren is even schakelen. Je krijgt tips om dit op een zo effectief mogelijke manier te doen.
  • We doen dit samen: In contact met elkaar blijven, kan lastig zijn in deze crisistijd. Op creatieve manieren zorg jij ervoor dat je in contact blijft.

De inhoud van deze module is ontwikkeld door Stichting mirro, in samenwerking met experts op dit gebied. Bij het ontwikkelen van deze module is gebruik gemaakt van inzichten uit de positieve psychologie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve Gedragstherapie (CGT) en mindfulness.