Nieuwe content op e-health platform van Embloom

Nieuwe vragenlijsten: NEO-PI-3 en de XOET-scan

10-03-2020

Er zijn twee nieuwe vragenlijsten vrijgegeven binnen het Embloom Platform. Het betreft de NEO Personality Inventory (NEO-PI-3) en de XOET-scan (onderdeel ‘behoefte van sporters’). 

De NEO-PI-3 is een zelfrapportage persoonlijkheidsvragenlijst over de Big Five persoonlijkheidsdimensies: Neuroticisme, Extraversie, Openheid, Altruïsme en Consciëntieusheid. De vragenlijst wordt gebruikt om uitspraken over de individuele persoonlijkheid te kunnen doen. De NEO is één van de meest onderzochte en gebruikte instrumenten ter wereld.

De XOET-scan (onderdeel ‘behoefte van sporters’) is een test voor Nederlandstalige sporters van 12 tot en met 37 jaar van alle niveaus en uit alle takken van sport. Het gedeelte ‘behoefte van sporters’ maakt onderdeel uit van de volledige XOET-scan. Dit onderdeel van de test meet de behoefte aan ondersteuning bij zelfregulerende vaardigheden en intrinsieke motivatie. De test bestaat uit 20 items en meet 6 psychologische kenmerken. Met behulp van deze test wordt bepaald in welke mate een sporter zich gesteund voelt door zijn of haar coach op het gebied van reflectie, feedback, autonomie, competentie, relatie en doelen stellen.