Slaapmodule Embloom onderdeel van huisartsopleiding Universiteit Maastricht

10-11-2020

Sinds kort zijn wij een samenwerking aangegaan met de vakgroep huisartsgeneeskunde van de Universiteit Maastricht. Huisartsen in opleiding krijgen toegang tot het Embloom platform, waarbij zij gebruik zullen maken van onze slaapmodule.

De slaapmodule op het Embloom platform is ontwikkeld in samenwerking met dr. Merijn van de Laar, adjunct-hoofd van de opleiding Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Maastricht. Hij  heeft zich gespecialiseerd in slapeloosheid en promoveerde in 2017 op zijn proefschrift getiteld ‘Individual differences in insomnia: implications of psychological factors for diagnosis and treatment’. Samen met Ingrid Verbeek schreef hij behandelboeken voor psychologen en therapeuten over slapeloosheid.

Wij zijn verheugd met deze samenwerking. Het vergroot niet alleen de bekendheid van digitale zorg in het algemeen, maar het laat huisartsen in opleiding praktisch zien hoe digitale zorg kan worden ingezet bij de behandeling van slapeloosheid. Voor meer informatie over slapeloosheid en de slaapmodule verwijzen we graag naar een recent blog van Merijn van de Laar: Goed slapen is niet vanzelfsprekend!

Wellicht ook interessant: