Nieuwe PTSS oefeningen en psycho-educatie

19-07-2022

We hebben een groot aantal oefeningen en psycho-educatieve video’s uit het PTSS-programma los vrijgegeven. Deze oefeningen en video’s kunnen vanaf nu flexibel klaargezet worden, zodat zorg op maat geboden kan worden. Lees meer over de losse oefeningen en video’s door hieronder op de naam van een item te klikken.

Inzicht en bewustwording

De onderstaande video’s en oefeningen zijn relevant aan het begin van een traumabehandeling. Ze geven cliënten meer inzicht in een traumabehandeling, laten cliënten stilstaan bij zijn/haar motivatie om te veranderen of laten cliënten uitgebreid aan de slag gaan met het herkennen van hun eigen klachten en angsten.

Cognities

De onderstaande video’s en oefeningen richten zich op de conclusies die cliënten hebben getrokken over hun trauma (traumagedachten). Cliënten staan stil bij de eigen PTSS-triggers en de invloed hiervan op het dagelijkse leven. Ze leren meer over PTSS-denkblokkades en gaan aan de slag met het herkennen en uitdagen van de negatieve gedachten, die zijn ontstaan als gevolg van een traumatische gebeurtenis.

Gedrag

De video’s en oefeningen hieronder focussen op niet-helpend en helpend gedrag. Cliënten leren met deze opdrachten hoe ze hun vermijdings- /veiligheidsgedrag kunnen doorbreken.