Validatieonderzoek TeleScreen 5.0

/
door
Om hulpverleners te ondersteunen bij de diagnostiek en classificatie van psychische stoornissen heeft Embloom de TeleScreen ontwikkeld.
Koen Schreurs, ontwikkelaar van de nieuwe paniekmodule

De nieuwe Paniekmodule

/
door
In Nederland heeft 10% van de bevolking wel eens een paniekaanval meegemaakt en bijna 4% van de bevolking heeft een paniekstoornis.
Nieuwe content op e-health platform van Embloom

Nieuwe content: CBSK, CBSA en AGS-30

/
door
De afgelopen maand hebben wij weer hard gewerkt aan nieuwe content voor het platform.
Module Gegeneraliseerde Angststoornis

Module Gegeneraliseerde Angststoornis

/
door
Onlangs is de module ‘Gegeneraliseerde Angststoornis’ (GAS) vrijgegeven voor gebruik. Tevens hebben wij een ‘Piekerdagboek’ ontwikkeld.

Cliëntbeoordeling e-health eerste helft 2018

/
door
Cliënten kunnen sinds enige tijd na afronding van een e-health item aangeven of zij het betreffende item nuttig vonden of niet.
Nieuwe content op e-health platform van Embloom

Depressie module Embloom vernieuwd

/
door
Onlangs is de depressie module van Embloom vernieuwd, waarbij er sprake is van meer verdiepende en meer verhelderende informatie voor de cliënt.

Blog | Onderzoek naar en gebruik van de TeleScreen

/
door
In dit blog wil ik dieper ingaan op het onderzoek dat ik de afgelopen jaren heb uitgevoerd binnen Maastricht University, samen met mijn collega’s binnen de afdeling Huisartsgeneeskunde.

Blog | Het dilemma van de huisarts

/
door
Wellicht komt dit u als huisarts bekend voor: er komt een 50-jarige man op het spreekuur met relatieproblemen, hij slaapt slecht, heeft concentratieproblemen en is somber.

Blog | Van Klacht naar Veerkracht: een nieuwe e-health module op basis van ACT

/
door
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een vorm van gedragstherapie, die cliënten helpt om op een flexibele manier om te gaan met hun obstakels, zodat ze kunnen investeren in de dingen die er écht toe doen in het leven.